tisdag 24 augusti 2010

Inskolningen har börjat

Vincent tog sovmorgon så jag fick väcka honom kl 8 för att vi skulle hinna göra oss färdiga och vara på dagis halv 10. Det hade regnat hela natten så på med galonisar och stövlar innan vi gick iväg. Började dagen med att hälsa lite på andra mammor, pappor, fröknar och barn. Vi var ute första timmarna. Vincent for som ett jehu fram över gården och tyckte alla sakerna var roliga. Han ville inte gå in till lunchen och var sist kvar. Inne var det samling och sångstund. Men inte ville han sitta still när det fanns så mycket skoj att titta på. Men det gick bra ändå. Till Lunch fick dom fiskgratäng och potatis samt gurka och paprika. Vincent fick i sig några gurkbitar och slickade smöret av hårdbrömackan.

Sen var det daghs att vila middag. Alla samtidigt. Dom större barnen som varit med ett tag låg snällt och stilla och somna som stockar. Jag och några mammor till kämpade med våra nykomlingar i en halvtimme ungefär. Sen somna han och var den enda som fick väckas efter två timmar...dom andra hade vaknat för längesen. Efter vilan gick vi hem för då var kl 2. Hade vincent fått välja hade han nog stannat ett tag till.

Vi gick hem o käkade mellis sen raka vägen till Liljeholmen för att köpa sittunderlag, vattenflaska och regnjacka. Varje onsdag är dom ute hela dagarna och vill då vara förberedd om det skulle regna. Dom sover och äter i skogen. Mysigt tycker jag.

Det jobbiga är att jag själv inte känner mig 100 utan har ont i både halsen och huvudet. Hoppas det är nåt tillfälligt som går att kurera med lite te och halstabletter. Sen får det bli en tidig kväll också.

1 kommentar:

  1. Tänk vad stor han blivit våran gubbe som börjar dagis, kanske du spännt dig inför dagis start ? Du vet du har ganska stora krav på dig själv ? Ta det lungt gumman allt löser sig ! älskar er ! kram mamma/mormor

    SvaraRadera